To top
9 Jan

5 rregullat strikte që Georgina Rodriguez duhet të ndjekë në Arabinë Saudite!

Edhe pse gratë kanë fituar disa liri vitet e fundit, Arabia Saudite është ende një vend shumë kufizues, me më pak të drejta dhe liri se perëndimi. Faqja e internetit e Ministrisë së Punëve të Jashtme të Bashkimit Evropian dhe Bashkëpunimit detajon disa rregulla që duhet të ndiqen për ata që duan të zhvendosen në vend.

5 – Rregullat e reja per Georgina Rodriguez.

– Duhet të veshë abaya në publik. Kjo është tunika talar me ngjyrë të errët.

– Duhet të vishet me “modesti”.

-Me fjalë të tjera, nuk ka më rroba të tejdukshme, të shkurtra dhe të ngushta për të.

-Ndalohet rreptësisht importimi dhe konsumimi i alkoolit dhe produkteve të derrit

 

As nuk mund të hajë, pijë apo pi duhan në publik gjatë muajit të Ramazanit, midis marsit dhe prillitSa i përket turizmit në vendbanimin e saj të ri, pasi nuk është muslimane, ajo nuk do të mund të vizitojë qytetet e shenjta, si Meka dhe Medina, si dhe objekte dhe monumente të tjera natyrore. Megjithatë, ata do të mund ta bëjnë këtë duke marrë një leje