To top
24 Shk

DASH nxjerr listën e gjykatësve më të mirë në botë, mes tyre Ardian Dvorani

Departamenti i Shtetit Amerikan ka vlerësuar Ardian Dvoranin , si një ithtar kryesor i reformimit të sistemit gjyqësor të Shqipërisë.

DASH shkruan gjithashtu se Dvorani ka ndihmuar në luftën kundër korrupsionit, pas ndryshimeve të mëdha kushtetuese në Shqipëri në vitin 2016.

Ardian Dvorani, Gjyqtar dhe Anëtar i Këshillit të Emërimeve në Drejtësi, është një ithtar kryesor i reformimit të sistemit gjyqësor të Shqipërisë. Gjykatësi Dvorani zhvilloi mekanizma për të zvogëluar ndikimin politik dhe kriminal në sistemin e drejtësisë, hapa që kontribuan në vendimin e BE në mars për të hapur negociatat për pranimin e Shqipërisë.

Gjykatësi Dvorani ishte gjithashtu një anëtar thelbësor i grupit të ekspertëve që zhvilluan vizionin dhe dispozitat ligjore për reformën në drejtësi në Shqipëri, duke ndihmuar në luftimin e korrupsionit dhe mbrojtjen e institucioneve gjyqësore të sapolindura të Shqipërisë pas ndryshimeve të mëdha kushtetuese në sektorin e drejtësisë në Shqipëri në 2016. Vështrimi i tij çoi në kushtetutë mbrojtje për organin e ri antikorrupsion të Shqipërisë, Struktura e Posaçme Kundër Krimit të Organizuar dhe Korrupsionit,” shkruan DASH.

Rikujtojmë që Dvorani është përplasur ashpër me Presidentin Meta, në lidhje me procedurat për emërimin e anëtarëve të Gjykatës Kushtetuese. Presidenti madje e ka paditur në SPAK ish-kreun e KED, Ardian Dvoranin.