To top
29 Sht

Familja mbretërore “zien” pas vdekjes së Elizabetës

Mbreti Charles nuk ka vendosur ende nëse do të lejojë që fëmijët e Dukës dhe Dukeshës së Sussex të përdorin titujt e princit dhe princeshës, sipas një eksperti mbretëror.

Redaktori i Times, Roya Nikkhah shkroi se pavendosmëria po rrit tensionet midis Charles dhe djalit të tij më të vogël, Harry dhe gruas së tij Meghan Markle.

Pas vdekjes së Mbretëreshës , Archie dhe Lilibett kanë të drejtën e titujve princ dhe princeshë si nipërit e monarkut.

Megjithatë, ato janë ende të listuara në faqen e internetit të Familjes Mbretërore si Master Archie Mountbatten-Windsor dhe Miss Lilibet Mountbatten-Windsor.

 

Lidhur me mungesën e titujve të përditësuar, Times raporton se: Mbreti është i fokusuar në periudhën e zisë. Nuk ka gjasa që ju të njihni tituj të tjerë gjatë kësaj periudhe. Jam i sigurt se në një moment do të ketë diskutime.’

 

Tani, sipas Roya Nikkah, Duka dhe Dukesha e Sussex-it “kuptohen se kanë frikë se Mbreti mund t’i heqë titujt Archie dhe Lilibet, pas hezitimit të tij për të njohur menjëherë statusin e tyre të ngritur pas vdekjes së Mbretëreshës”.

Kjo vjen pasi ekspertja mbretërore Kate Nicholl tha për The Royal Beat se Mbreti Charles është i gatshëm t’u japë zyrtarisht nipërve të tij më të vegjël titujt, por nuk ka një paralajmërim’.