Gjatë vizitës përtej Atlantikut, Gjekmarkaj, është pritur nga Martin McDowell, drejtor i Zyrës së Çështjeve të Evropës Jug Qendrore në Departamentin Amerikan të Shtetit.

Në të njëjtën kohë ai zhvilloi një takim edhe me Drejtorin Rajonal të Institutit Demokrat, Robert Benjamin.

Në vizitëmn e tij zyrtare në SHBA Gjekmarkaj u takua edhe me Drejtoreshët e Programeve, Joanne Robers dhe Frieda Arenos, si dhe këshillëtaren e programet e partive politike, Sef Ashigabor.

foto galeri foto galeri