To top
12 Sht

Letra sekrete që Mbretëresha Elizabeth II ka lënë pas, Kërkon të hapet në vitin 2085

Një letër sekrete e shkruar nga Mbretëresha Elizabeth është e mbyllur brenda një kasafortë në një ndërtesë historike të Sidneit dhe nuk mund të hapet për 63 vjet të tjera.

Shënimi i shkruar me dorë u përfundua në nëntor 1986, pasi ndërtesa e Mbretëreshës Victoria në CBD të Sidneit u restaurua dhe u drejtohet njerëzve të Sidneit. Ajo ndodhet brenda një kutie xhami dhe askush nuk e di se çfarë shkruhet në të, madje as stafi personal i Mbretëreshës.

Drejtuar Kryetarit të Bashkisë së Sidneit, udhëzimi thotë: “Në një ditë të përshtatshme,  e zgjedhur nga ju në vitin 2085 pas Krishtit, ju lutemi hapni këtë zarf dhe përcilleni te qytetarët e Sidneit mesazhin tim për ta.”

Elizabetha e II-të, që mori titullin e mbretëreshës në vitin 1952, vizitoi Australianë 16 herë. Sydneyn e vizitoi rregullisht me bashkëshortin e saj, Princin Philip.

 

Vizita e saj e fundit në Australi u bë në vitin 2011, kur u takua me kryeministren e atëhershme, Julia Gillard.