To top
1 Kor

Shuhet kolosi i letërsisë shqiptare Ismail Kadare

Ka ndërruar jetë në moshën 88-vjeçare, shkrimtari i mirënjohur, Ismail Kadare. Autori i librave dhe poezive të njohura botërisht është ndarë nga jeta mëngjesin e ditës së sotme.

Kadare lindi më 28 janar të vitit 1936 në Gjirokastër. Ai konsiderohet si një ndër shkrimtarët më të mëdhenj bashkëkohorë. Si shkrimtar shquhet kryesisht për prozë, por kontributi i tij është shtrirë edhe në dramaturgji, poezi dhe përkthime.

Nisi të shkruajë kur ishte ende i ri, fillimisht poezi, me të cilat u bë i njohur, e më pas edhe prozë, duke u bërë prozatori kryesor shqiptar. Deri më sot veprat e tij janë përkthyer në rreth 45 gjuhë të ndryshme, duke qenë kështu përfaqësues kryesor i letërsisë shqipe nëpër botë.